Pagina 1 din 1

email de la casuta yahoo spre casuta ______.ro

Scris: 13 Ianuarie 2006 14:06
de corina coman
Daca trimit un email de la o adresa yahoo spre una ______.ro apar diacriticele ?

Scris: 13 Ianuarie 2006 15:56
de secarica
Răspuns scurt: nu.
Reproduc aici un pasaj dintr-o pagină de care a fost mai demult pe saitul meu:
Notă: utilizatorii serviciului de e-mail pus la dispoziție de către Yahoo trebuie să abandoneze ideea de a folosi diacritice în mesajele lor; ei nu au de ales, deoarece le este imposibil să își configureze serviciul în așa fel încît mesajele lor să fie trimise corect din punct de vedere tehnic.
Răspuns lung: este posibil doar dacă (1) sistemul de unde se trimite mesajul are setat localele implicit pe „Romanian” și/sau dacă cel care trimite mesajul are grijă să forțeze codarea ori Central European ori UTF-8 din meniul browser-ului pe care îl folosește la momentul respectiv și (2) dacă cel care primește mesajul știe să forțeze codarea ori Central European ori UTF-8 (indiferent care, dar trebuie să fie aceeași în ambele părți) din meniul programului pe care îl folosește pentru citirea e-mailului.
Este complicat și nesigur, dar posibil.

Se pot puteau afla mai multe detalii în pagina mea de aici.

În tot cazul, cele descrise aici sunt valabile la momentul scrierii acestor rânduri (poate cândva în viitor Yahoo o să-și propună să îmbunătățească serviciul).

Cristi

Scris: 09 Septembrie 2008 23:01
de Sylver Cheetah 53
Totuși, pare să meargă de vreo cîteva săptămîni. :?

Scris: 09 Septembrie 2008 23:41
de secarica
Aha. Înțeleg că s-au trezit și ei la realitate într-un târziu foarte târziu. Chiar și în 2006 era penibil suportul de internaționalizare. Presupun că au scos din stadiul „beta” ceva ce testează de câțiva ani și au tras pe linie moartă varianta „clasică” (adică cea bătută în cuie pe codarea de caractere ISO-8859-1).

Lucru îmbucurător, nimic de zis.
Oricum, mersi de înștiințare :)

Cristi