Re: [rlug-anunt] standardul de tastatură - etapa finală

Discuții legate de revizuirea din anul 2004 a standardului
Marius Ursache

Re: [rlug-anunt] standardul de tastatură - etapa finală

Mesaj de Marius Ursache »

From: Marius Ursache
To: Cristian Secară
Date: Tue, 20 Apr 2004 11:55:10 +0300
Subject: Re: [rlug-anunt] standardul de tastatură - etapa finală

secarica scrie:Textul standardului va fi disponibil pentru dezbatere până pe 19 mai 2004, timp în care mai poate fi ajustat în funcție de concluziile eventualelor opinii ale cititorilor.
La o citire pe diagonală am observat că diferența majoră între cele 2 documente este că în versiunea propusă este trecut și un layout de tastatură cu maparea șțăâî pe staqi + alt_gr. Sunt mulțumit de acesta (personal mi se pare mai utilizabil). Sunt și de acord cu layout-ul celalalt (primul) care are z și y în acelaşi loc ca și la layout-ul us.

Felicitări.

--
marius
Răzvan VILT

Mesaj de Răzvan VILT »

Am văzut că anexa b este foarte apropiată de ro2-ul făcut de domnul gafton, această variantă fiind mult mai utilizabilă și permițând o adaptare foarte rapidă la schimbarea tastaturii us->ro2 sau ro2->us.

Anexa a pe de altă parte este practic vechea tastatură românească cu z și y în stilul U.S., mult mai ușor de folosit pentru multe persoane decât varianta veche în stil german. Este o soluție bună pentru cei care deja s-au obișnuit cu tastaturile românești "vechi".

Domnilor/doamnelor, vă felicit pentru aceste layout-uri de tastaturi care rezolvă multe dintre problemele vechi ale tastaturilor românești, și care vor permite folosirea diacriticelor de către aproape oricine.
Scrie răspuns