Pagina 1 din 1

probleme în yahoo messenger cu litera "ă"

Scris: 04 Iulie 2006 15:40
de hello2
salutare.
am windows XP și mi-am instalat versiunea corespunzătoare de pe websiteul acesta, însă s-ar părea că am o mică problemă când este vorba de scrierea caracterului "ă" în yahoo messenger, și anume, se șterge tot textul când îl scriu.
îmi poate spune cineva dacă este problemă a driverului sau a programului și ce se poate face în legătură cu acest lucru?

mulțumesc.

Scris: 05 Iulie 2006 01:43
de secarica
În care versiune de aranjament de caractere (layout) se întîmplă problema asta ? Adică în modul Romanian (obținerea caracterului ă prin tastarea directă Ă), sau în modul Romanian (Programmers) (obținerea caracterului ă prin tastarea AltGr+A) ?

Eu nu am Yahoo messenger-ul instalat, dar o să caut pe un alt calculator să fac unele teste.

Cristi

Scris: 05 Iulie 2006 16:35
de hello2
în versiunea Romanian(Programmers) se întâmplă, nu folosesc altceva. și menționez că am avut și win2000 cu driverul corespunzător instalat, am setat tot Romanian(Programmers) și se întâmpla la fel la apăsarea tastei "AltGr+A"

Regional settings e setat pe "English", iar location "United states"

http://img206.imageshack.us/img206/8692 ... 5ph.th.jpg

Scris: 09 Iulie 2006 15:06
de hello2
refresh

Scris: 11 Iulie 2006 01:19
de secarica
Am verificat și mi s-a confirmat de fapt ceea ce bănuiam: problema este cu Yahoo Messenger.
Pe scurt, este prost programat, iar eu nu am nici o metodă de a combate acest lucru la o aplicație în particular.

Detalii despre testul efectuat:
  • am verificat cu YM versiunea 7.5 us, pe un Windows Vista (singurul sistem pe care îl am la dispoziție în momentul de față pentru testări diverse)
  • tastatura „mea”, mai corect spus cea standard românească care include și varianta Romanian (Programmers), este implementată nativ în Windows Vista, prin urmare testul a fost mai de încredere din punct de vedere tehnic
  • trebuie știut faptul că tasta AltGr este de fapt o emulare a combinației Ctrl+Alt
Ce am constatat:
  • în modul Romanian (Programmers), tastarea AltGr+A în YM selectează tot șirul, după care șirul selectat este înlocuit practic instantaneu cu caracterul a; este ca și când aș tasta individual Ctrl+A după care A, de unde trag concluzia că YM ia de bun doar Ctr-ul din emularea Ctrl+Alt
  • aceeași problemă există și pentru tastaturile altor limbi; dacă se instalează, de exemplu, tastatura Hungarian cu care vine implicit orice Windows, va fi imposibil să se genereze caracterul ä, care se obține tot prin AltGr+A
  • caracterul românesc ă nu poate fi generat de nici un fel, nici chiar de tastatura Romanian QWERTZ cu care vine implicit orice Windows; în loc de ă apare a
Problema cu AltGr+A a mai fost menționată pe forumul meu aici mai demult, doar că atunci am făcut o presupunere, iar acum am testat eu însumi.

Cînd o să am timp o să testez și cu YM versiunea 8, eventual și us și uk. Dacă o să constat vreo diferență, o să revin aici cu detalii.

Cristi

Scris: 11 Iulie 2006 19:46
de hello2
merci mult pentru răspunsuri. e bine de știut măcar care este problema. cred că trebuie făcută reclamație la cei de la yahoo să repare bug-ul :)

Scris: 09 Noiembrie 2007 00:58
de secarica
O soluție elegantă la problema cu caracterele românești în Y!M este oferită de Cristian Adam și este găzduită aici aici.

Cristi

Scris: 09 Noiembrie 2007 21:54
de hello2
ok mersi