Pagina 1 din 1

AJUTATI-MA va rog cu un driver

Scris: 27 August 2007 17:10
de lory1man
va scriu foarte greu, nu ma prea pricep, am instalat alt windows si nu pot scrie, eu am un laptop PACKARD BELL , luat din FRANTA, cred ca imi trebuie un driver ca sa mearga din nou tastatura normal, va rog ajutati-ma . :cry:

Scris: 28 August 2007 13:46
de secarica
Ce înseamnă „normal” ? Tastatura US English ? Tastatura românească ?
În clipa asta este tastatura franţuzească ?

Trebuie mers în Start -> Control Panel (asta e în engleză, în franceză nu ştiu cum îi spune) şi de acolo la Regional and Language Options. Mai departe, în pagina mea de aici este descris detaliat cum se activează tastatura românească (românească în cazul meu, dar principiul este acelaşi şi pentru tastaturile altor limbi). Va trebui (1) să echivalezi denumirile în limba franceză dacă Windows-ul tău este în franceză şi (2) să alegi tastatura dorită, adică fie English (United States), fie altceva.

Eventual fii mai explicit.

Cristi

Scris: 28 August 2007 14:24
de lory1man
acum explic mai in detaliu , laptopul e din FRANTA cumparat, am avut windows in franceza si acum am instalat unul in engleza, si nu pot scrie , tastatura merge altfel,de exemplu , tasta A este Q si invers, Z este W, IMI TREBUIE un driver potrivit pentru a schimba tastatura

Scris: 28 August 2007 21:31
de secarica
Din ce înţeleg eu, tastatura fizică este de tip AZERTY, adică franţuzească. Mie îmi este neclar dacă tu vrei ca Windows-ul să scrie aşa cum este pictat pe taste, sau de fapt acum scrie aşa cum este pictat pe taste şi asta îţi este aiurea.

Ca tastatura să răspundă la cum este pictat pe tastele fizice, va trebui să alegi tastatura French, în felul în care am scris eu mai sus. Ea devine disponibilă efectiv doar dacă o adaugi la lista de tastaturi active. În clipa când ai două sau mai multe tastaturi disponibile (adăugate la lista de tastaturi), în colţul din dreapta jos va apărea un pătrat albastru din care poţi selecta cu ce tastatură vrei să lucrezi în clipa respectivă.

Oricare din cele disponibile poate deveni cea implicită, tot de acolo din Control Panel -> Regional and Language Options -> tabul Languages -> clic pe Details... -> acolo este un meniu desfăşurabil care permite alegerea tastaturii dorite a fi cea implicită (default).

Cristi

Scris: 30 August 2007 14:43
de lory1man
asa am facut dar tot nu se schimba , cred ca am windows 4 si nu e compatibil cu tastatura franceza , cred ca-mi trebuie un driver pentru tastatura asta ca sa fie recunoscuta :?: