Pagina 1 din 1

ajutooooooooooorrrrrrrr

Scris: 26 Octombrie 2008 13:43
de gabriel35
Am instalat Last XP 13.2 (nu stiu daca 32 biti sau 64) sp 2, am instalat driverul pentru tastatura kbdro dar nu functioneaza si nu mai reusesc sa-l dezinstalez. Pot sa citesc cu mozilla diacriticele, dar la subtitrarile filmelor nu pot vedea caracterele romanesti si nici tastatura nu o pot folosi pentru diacritice. Ce trebuie sa fac ca sa pot folosi caracterele romanesti. La Regional and Language options-Regional Options nu imi apare Romania. Ma chinui de un an fara diacritice si nu mai stiu ce sa fac. Apreciez orice ajutor.

Scris: 26 Octombrie 2008 13:52
de secarica
Pentru afișat și/sau scris cu diacritice în subtitluri de filme (și în general în texte simple) trebuie ca localele pentru non-Unicode să fie puse pe română: în Control Panel -> Regional and Language Settings -> tabul Advanced -> lista aia să fie pusă pe Romanian.

De asemenea ș-ul și ț-ul pentru subtitlurile comune nu poate fi decât ş și ţ, adică varianta cu sedilă, din a cărei cauză tastatura românească folosită trebuie să fie cea care include sufixul „cu sedilă”.

Cristi

diacritice

Scris: 27 Octombrie 2008 14:21
de gabriel35
Multumesc pentru raspuns, dar la mine nu apare Romania in acea lista si nu stiu cum sa o introduc acolo :)

diacritice

Scris: 01 Noiembrie 2008 09:19
de gabriel35
Am reuşit să folosesc tastatura pentru diacritice, dar pot schimba limba doar din Regional language (default română sau engleza), deoarece nu îmi apare în bara de jos caseta pentru limba şi nu merge să o fac cu shift+alt.
Mai am o problemă legată de subtitrări: nu pot să pun limba română în localele pentru non-Unicode din Control Panel -> Regional and Language Settings -> tabul Advanced, deoarece la mine nu apare acolo România.
Mulţumesc mult