Pagina 1 din 1

32-bit sau 64-bit?

Scris: 03 Aprilie 2009 12:44
de Eudoxiu
Am un sistem cu CPU Pentium 4. Dual boot: Windows XP Home il foloseste ca 32-bit, Linux il recunoaste ca 64-bit. Folosesc o tastatura germana. Vreau sa instalez driverul pentru diacriticele romanesti (in WinXP, fiindca openSUSE Linux il include automat).

(1) Ce driver instalez? 32-bit sau 64-bit?
(2) Probabil ca 32-bit. Dar in folderul KBDRO_2.3/WinXP nu se afla niciun fisier kbdro_winxp.inf, el se afla in subfolderul x86. Acela trebuie folosit?

Eudoxiu

Scris: 07 Aprilie 2009 00:04
de secarica
Eudoxiu a scris:(1) Ce driver instalez? 32-bit sau 64-bit?
Pentru cazul driverului de tastatură, ce contează este tipul sistemului de operare, nu de ce ar fi capabile de fapt componentele fizice din calculator. Deci, pentru Windows pe 32 de biți trebuie folosit driverul pe 32 de biți, iar pentru Windows pe 64 de biți trebuie folosit driverul pe 64 de biți.
Eudoxiu a scris:(2) Probabil ca 32-bit. Dar in folderul KBDRO_2.3/WinXP nu se afla niciun fisier kbdro_winxp.inf, el se afla in subfolderul x86. Acela trebuie folosit?
Da. Probabil că a rămas scris așa de mai demult, când nu exista acel x86 în arhivă. O să corectez – mersi că mi-ai atras atenția.
„x86” este sufixul folosit de Intel la procesoarele lor clasice de PC-uri și nu are legătură directă cu numărul de biți al arhitecturii procesorului (și este folosit cam anapoda, de fapt).

(regret întârzierea răspunsului)

Cristi

Combinație taste lipsă

Scris: 09 Aprilie 2009 15:46
de Eudoxiu
Am instalat driverul Și totul ar fi în ordine, dar...
Combinația de taste AltGr+S mi-o fură alt program, aȘa că nu pot genera caracterul Ș mic (de aceea scriu aici cu Ș mare). Ce e de făcut? Cum pot convinge vinovatul să-mi elibereze AltGr+S? Sau cum pot convinge driverul să folosească altă combinație?
Programul respectiv se numeȘte HPSysInfo.exe Și mă pot dispensa de el. Nu face decât să deschidă o fereastră în care afiȘează câteva informații banale despre sistem. A fost inclus de HP, care a mai introdus Și alte lucruri ne-standard, nedorite (sistemul este un HP Pavilion).
-- Eudoxiu

Scris: 11 Aprilie 2009 16:00
de secarica
Încearcă să găsești o versiune mai nouă a acelui program. Eu am tot un HP, programul acela există într-un folder HP Quick Launch Buttons, dar nu știu ce face (pare a fi legat de ambient light sensor, în sensul că are o pictogramă ca o rachetă albastră similară cu una care se regăsește și în zona de notificare), iar dacă îl pornesc cu mâna nu mă încurcă cu nimic la scriere după cum se vede.

(la ce folosește programul ? apare o fereastră System Information cu câteva bla-bla-uri despre produs, procesor, etc., cu un buton de Ok și unul de Advanced)

Cristi

Re: 32-bit sau 64-bit?

Scris: 24 Septembrie 2013 10:37
de Matt619
pentru aceasta versiune de Windows? Ca asa, la o prima vedere, nu l-am vazut listat printre optiunile de pe sit :|

Re: 32-bit sau 64-bit?

Scris: 24 Septembrie 2013 11:25
de secarica
Matt619 a scris:pentru aceasta versiune de Windows? Ca asa, la o prima vedere, nu l-am vazut listat printre optiunile de pe sit :|
(utilizatorul Matt619 s-a înregistrat în Pakistan cu adresa mattm7202 AT gmail DOT com iar întrebarea este un fragment copiat de aici, cu alte cuvinte mesajul de deasupra este un spam, dar răspund oricum)

Dacă este vorba despre Windows XP, în pagina specifică tastaturii pentru WinXP este disponibilă versiunea pentru 32 de biți, iar pentru 64 de biți vezi unde scrie „(pentru Windows XP pe 64 de biți vedeți topicul de aici; etc.)” – unde „aici” te trimite la o pagină de pe acest forum unde găsești versiunile necesare.

Dacă este vorba despre Windows Vista, 7 sau 8, în mod normal nu trebuie instalat nimic pentru că driverul este inclus nativ. Vezi totuși și pagina asta pentru cazul particular în care ai aplicații care nu au suport pentru codarea Unicode (recunoști asta dacă vezi ? în loc de ș și ț), caz în care va trebui să folosești (și eventual să instalezi separat) oricare din variantele cu sufixul „cu sedilă”.

Cristi