Pagina 1 din 1

Vreau Lira înapoi

Scris: 21 Octombrie 2010 11:51
de goaspy
Salut,

Am instalat și eu tastatura Romanian(Programmers) în Windows 7, și îmi place foarte mult, dar am descoperit că nu mai pot accesa caracterul £.
Îl folosesc destul de des, prin combinația ALT + 0163, dar acum pentru combinația asta primesc Ł.
Nu înțeleg ce se întâmplă.

Scris: 24 Octombrie 2010 09:28
de secarica
Soluție de-a gata nu există, în sensul că nu există justificare oficială pe teritoriul României pentru a avea disponibil £ pe tastatură în mod implicit. Caracterul ł (și Ł) se află acolo pentru că standardul trebuie să ofere suport pentru limbile minorităților naționale cu reprezentare parlamentară, iar acest caracter face parte din alfabetul limbii poloneze (detaliu pe care l-am aflat și eu la o dată ulterioară în raport cu primele încercări de standardizare a tastaturii românești).

Cred că ai o singură soluție: creezi propriul aranjament de caractere (adaugi ce caractere vrei), plecând de la unul existent („Romanian (Programmers)” în acest caz), folosind utilitarul MSKLC de la Microsoft.

Ocazional în Wordpad sau Word, caracterul £ se poate genera prin scrierea 00a3 și tastarea Alt+X (00a3 este codul Unicode al caracterului £). Din păcate artificiul ăsta nu știu să fie implementat și în alte aplicații.

Cristi

Scris: 25 Octombrie 2010 10:56
de goaspy
Am înlocuit Ł cu £ folosind utilitarul MSKLC. Mulțumesc de ajutor.