Pagina 1 din 1

Tastura model french

Scris: 02 Iunie 2006 14:18
de Irinel
Sunt si eu interesat de o tastatura model frantuzesc (AZERTY - ca si amplasament al tastelor) NOUA si am tot cauta si nimic. Are cineva idee unde as putea gasi asa ceva?

Multumesc!

Roumain azerty

Scris: 15 Ianuarie 2007 21:11
de Sorin Paliga
Un soi de Roumain azerty programmeurs am făcut eu pt MAC OS X, dacă Cristi are timp poate face și așa ceva. De fapt, o tastatură care să acopere și uzul francez și româna nu poate fi decît „programmers”, deoarece locația caracterelor ro și fr este, mai în toate cazurile, aceeași, ca atare româna trebuie urcată un ivel mai sus, la nivelul Alt/Option (mac).
Am făcut și ceva Rumänisch QWERTZ, în acest caz ar merge și ceva românizat și ceva gen „Programmisten”.

Scris: 15 Ianuarie 2007 21:31
de secarica
Eu înțeleg că omul căuta o tastatură fizică (altfel mai greu să fie „nouă”). Cât despre un driver AZERTY, eu nu intenționez să-mi bat capul. Există Microsoft Keyboard Layout Crator cu care utilizatorii cu cerințe mai bizare pot să-și creeze propriile aranjamente de caractere plecând de la zero sau de la ceva deja existent în sistem (cum ar fi aranjamentul franțuzesc original).

PS – Regret prostiile de pe mesageria privată de adineauri, trebuie să-mi fac timp să adaug câteva linii de filtrare suplimentară la pagina de înregistrare a forumului.

Cristi