Probleme cu diacriticele.

Dacul
membru
membru
Mesaje: 1
Membru din: 16 Mai 2006 10:40

Probleme cu diacriticele.

Mesaj de Dacul » 16 Mai 2006 10:44

Lucrez in Quark 5 la o revista. Textele trebuiesc introduse cu fontul TAHOMA. In Character Map imi apar toate diacriticele, insa nu le pot copia decat pe cele care au optiunea Keystroke.
Cum as putea rezolva problema celorlalte diacritice care nu au optiunea keystroke?

Avatar utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 246
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica » 17 Mai 2006 00:09

În mod normal, ca să scrii cu caractere româneşti, trebuie să ai activată tastatura românească în sistem. Pe de altă parte, la QuarXpress (5) (precum şi la alte cîteva versiuni de alte programe mai vechi), degeaba ai tastatura activată dacă fontul nu este afişat în sistem cu sufixul CE (de la Central European).
Din cîte ştiu eu, acelaşi lucru (necesitatea sufixului la numele fontului) se aplică şi la copy/paste.

La instalarea Windows-ului fonturile declarate (şi) cu CE sunt Arial, Courier New şi Times New Roman. Ca să foloseşti alt font, urmăreşte mesajul meu de aici, unde în loc de Verdana pui Tahoma (sau eventual alt nume de font).
Ca să introduci chestia aia în registry, deschizi Notepad, copiezi textul colorat cu verde din mesajul meu, modifici în text numele fontului şi salvezi cu orice nume de fişier dar cu extensia .reg după care dai clic dublu pe fişierul nou creat şi salvat. Sugerez ca odată ce ai făcut chestia asta să păstrezi undeva fişierul pentru situaţia de reinstalare a sistemului, sau dacă este nevoie de acelaşi lucru (şi) pe alte calculatoare.

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești

Răspunde