E-mail - caracterele non-ASCII din numele fișierelor atașate sînt înlocuite cu semne de întrebare

dorin
membru
membru

E-mail - caracterele non-ASCII din numele fișierelor atașate sînt înlocuite cu semne de întrebare

Mesaj de dorin »

Folosesc două conturi de e-mail:
- <Firma> (serviciu)
- <Gmail> (personal)

Ambele sînt înregistrate în Microsoft Outlook (2021 - pe calculatorul de la serviciu / 2016 - pe calculatorul de acasă).

Zic că setările sînt făcute bine în Outlook:

3.png
3.png (39.8 KiB) Vizualizat de 55342 ori
4.png
4.png (46.34 KiB) Vizualizat de 55342 ori

Formatul mesajelor trimise din Outlook este MIME (nu UUENCODE).
Containerul ost din Outlook este UTF-8 (nu ASCII).

De asemenea, ambele conturi au interfață web (pe care nu o folosesc, prefer Outlook).

Totuși, în unele situații caracterele non-ASCII din numele fișierelor atașate sînt înlocuite cu semne de întrebare (la destinatar / la mine în folderul „Trimise”):

0.png
0.png (36.61 KiB) Vizualizat de 55342 ori

Am făcut mai multe teste (trimițînd același mesaj) cu combinații între cele două conturi (<Firma> / <Gmail>) și cei doi clienți (Outlook / Webmail) pentru a vedea de unde e problema:

Cod: Selectați tot

<Firma> ----(Outlook)----> <Firma>   ->corupție
<Firma> ----(Webmail)----> <Firma>   ->ok
<Firma> ----(Outlook)----> <Gmail>   ->ok
<Gmail> ----(Outlook)----> <Firma>   ->corupție
<Gmail> ----(Outlook)----> <Gmail>   ->ok
În folderul „Trimise” din Outlook pentru contul <Firma>, numele fișierelor atașate apar întotdeauna corect, indiferent către ce cont am trimis.
În folderul „Trimise” din Outlook pentru contul <Gmail>, numele fișierelor atașate apar corupte cînd trimit către contul <Firma>, dar apar corect cînd trimit către contul <Gmail>.

Din moment ce setările par corecte și în ambele Outlook (2021 / 2016) și în serverele <Firma> / <Gmail>, nu știu la ce să mă mai uit ca să rezolv problema.