O ciudățenie ... plăcută

Dacă l-ați instalat și folosit
senator
membru
membru
Mesaje: 6
Membru din: 02 Mai 2005 15:24
Localitate: Bucureşti
Contact:

O ciudățenie ... plăcută

Mesaj de senator »

Folosesc acest driver de foarte mult timp, deși nu mi-am făcut simțită prezența pe acest forum. De curând, după o reinstalare a sistemului de operare (WinXP) am observat că atunci când aleg folosirea acestui driver nu-mi apare „Romanian (Programmers)” așa cum este prezentat pe site, ci doar „Romanian”.
Cumva din cauză că, instalarea sistemului de operare a fost făcută setând limba română și nu limba engleză?
Avatar de utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 256
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica »

De la mama lui, Windows-ul XP vine cu un singur aranjament de caractere al tastaturii, cel vechi QWERTZ. Dacă la instalare se selectează româna pentru setările regionale (lucru pe care de altfel îl recomand), acea tastatură RO unică va fi oricum activată, chiar și fără a cere explicit acest lucru.

Instalarea driverului meu de tastatură face două lucruri: (1) adaugă două aranjamente de caractere adiționale și (2) schimbă asocierea de nume a driverului original.

Astfel, aranjamentul de caractere care se chema Romanian la instalarea Windows-ului, după instalarea driver-ului meu va rămâne din el doar numele, pentru că de funcționat va funcționa după regula aranjamentului meu de caractere (echivalent cu aranjamentul 1 din standard) și pe care sistemul îl afișează ca Romanian. După instalarea driver-ului meu, numele aranjamentului de caractere original devine Romanian (QWERTZ). În Windows Vista acest aranjament (încă) există și se cheamă Romanian (Legacy). Poate că ar trebui să-i zic și eu la fel, pentru ca lumea să se obișnuiască cu numele.

Pentru a activa și restul aranjamentelor de caractere (Romanian (Programmers) și/sau Romanian (QWERTZ)), trebuie mers în Control Panel -> Regional and Language Options -> Languages -> clic pe Details... -> la categoria Romanian se adaugă unul sau ambele aranjamente de caractere ale tastaturii rămase pe dinafară. Eventual se dezinstalează aranjamentul Romanian, dacă se consideră că prezența lui este inutilă pentru utilizatorul luat în calcul.

Cristi

Notă: începând cu versiunea 2.3, denumirile din driver-ul meu de tastatură au fost sincronizate cu cele din Windows Vista – respectiv Romanian (Standard), Romanian (Programmers) și Romanian (Legacy) – lucru de care trebuie ținut cont la lecturarea acestui mesaj.
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
senator
membru
membru
Mesaje: 6
Membru din: 02 Mai 2005 15:24
Localitate: Bucureşti
Contact:

Mesaj de senator »

Mulțumesc pentru amabilitate și pentru promptitudinea răspunsului.
Scrie un răspuns