Probleme cu tastaturile americane?

Discuții legate de revizuirea din anul 2004 a standardului
KsEngage
membru
membru
Mesaje: 1
Membru din: 02 Martie 2008 22:27

Probleme cu tastaturile americane?

Mesaj de KsEngage »

Eu am un laptop cu tastatura americana, normala, doar ca dupa ce am instalat limba romana din Vista, imi amesteca literele (Y cu Z) si caracterele speciale (@&" etc.) si voiam sa aflu daca exista vreo posibilitate de a impiedica asta sau de a face un script sau KeyBinding sa imi afiseze caracterele speciale (cu diacritice) la o anumita combinatie de taste, fara sa se schimbe pozitiile celorlalte
Avatar utilizator
secarica
admin secarica.ro
admin secarica.ro
Mesaje: 250
Membru din: 06 Mai 2003 03:00
Localitate: București, Pământ
Contact:

Mesaj de secarica »

Windows Vista include trei variante de tastaturi românești.

Una se cheamă Legacy (nu mai știu cum e în română) și este la fel cu cea din versiunile Windows precedente. Aceasta este cea care inversează Y cu Z și majoritatea semnelor.
Alta se cheamă Standard și este un compromis între o tastatură cu caractere românești prezente tot timpul, păstrând în același timp o oarecare similitudine a caracterelor principale și a semnelor de pe rândul cu cifre ca cea US English. Configurația este aceasta.
Alta se cheamă Programmers și este chiar o tastatură US English care permite la nevoie scrierea ocazională cu diacritice. Configurația este aceasta.

Atât cea Standard cât și cea Programmers folosesc ș și ț cu virgulă dedesubt, adică varianta corectă a limbii române, numai că în cazul schimbului de informație cu cei cu Windows XP, sau în cazul folosirii anumitor aplicații mai vechi, aceste două caractere pot să genereze unele probleme. Există un compromis și aici, vedeți undeva prin pagina asta o variantă a acelorași tastaturi, dar care folosesc ş și ţ cu sedilă.

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
Scrie răspuns